Uspjeh karijere za Petrunjelu Pavić na EP za mlađe seniorke


Hrvatski seniori nastupaju na Grand Slamu Baku, dok se mlađi seniori i seniorke bore na Europskom prvenstvu u Budimpeštu. Na oba natjecanja Hrvatska je upisala velike uspjehe jer su Lara Cvjetko (do 70 kg) i Dominik Družeta (do 81 kg) osvojili srebrne medalje, dok je Petrunjela Pavić (do 78 kg) također osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju.

U Budimpešti je Petrunjela Pavić (do 78 kg) nastavila odličan hrvatski niz na Europskom U23 prvenstvu. U konkurenciji mlađih seniorki, u petak je Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) osvojila zlatnu medalju, a Pavić je u subotu došla do finala i tamo se s Portugalkom Sampaio borila za naslov europske prvakinje.

Mlada Dubrovčanka na putu do finala svladala je ipponom Mađarku Sagi, a zatim wazarijem Španjolku Perez Gomez. Protiv Portugalke je Pavić dobro ušla u borbu, ali vrlo brzo je Samopaio došla do situacije koju koristi, baca Dubrovčanku na wazari, a zatim ju drži u zahvatu za zlato, dok Petrunjela završava dan velikim srebrom.

- Presretna sam i jako zadovoljna cijelim danom i nastupom u Budimpešti. Ovo mi je uspjeh karijere i stvarno sam prezadovoljna – rekla je Pavić.

Dobar nastup u Budimpešti u subotu je upisao i Josip Bulić (do 90 kg). Mladi Dubrovčanin je došao do četvrtfinala, gdje je izgubio od Talijana Pirellija, a zatim u repasažu i od Nijemca Lenza. Do četvrtfinala je došao i Marcel Škalec (preko 100 kg). U borbi za polufinale slavio je Nijemac Schreiber, a u repasažu Gruzijac Zaališvili. Sedmo mjesto osvojila je i Anđela Violić (do 70 kg), koju je na korak do polufinala zaustavila Gruzijka Tchanturia, a u repasažu Nizozemka Kok.

- Osim uspjeha karijere Petrunjele imali smo dobar dan u Budimpešti. Sva tri imena koji su završili na sedmom mjestu imaju još jednu godinu u mlađim seniorima tako da s optimizmom gledamo prema idućoj godini. Dobra sezona za veliki broj naših natjecatelja i sad idemo u kvalitetne pripreme za iduću – rekao je trener Mateo Semiz.