Sanda Čorak dobitnica Nagrade "Olimpijske lovorike" Europskih olimpijskih odbora


Dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i predsjednica Hrvatskog judo saveza (HJS) Sanda Čorak dobitnica je prestižne nagrade "Olimpijske lovorike" Europskih olimpijskih odbora (EOC O

lympic Laurel Awards), koju joj je uručio glavni tajnik EOO-a Raffaele Pagnozzi tijekom 41. seminara EOO-a u slovačkom Šamarinu.

Ova prestižna nagrada dodjeljuje se istaknutim sportskim dužnosnicima i dužnosnicama našeg kontinenta za posebna postignuća u promociji sporta. Predsjednica HJS-a iznimno je zaslužna za popularizaciju judo sporta u Hrvatskoj i šire, za funkcioniranje jednog od naših najbolje organiziranih sportskih saveza, kao i za sjajne rezultatske domete njegovih predstavnika.

Osim Sande Čorak, u 15 izdanja ove nagrade bilo je još troje hrvatskih dobitnika - Antun Vrdoljak 2009., Morana Paliković Gruden 2015. i Luciano Sušanj 2016. godine.

- Zahvaljujem HOO i predsjedniku Mateši na nominaciji, kao i Europskim olimpijskim odborima na ovoj nagradi. To je priznanje za moj dosadašnji rad i motivacija za budući rad. Sport je još uvijek nedovoljno priznata društvena aktivnost. Doprinos sporta odgoju i obrazovanju djece i mladih, doprinos sporta gospodarstvu kao i doprinos sporta zdravlju nacije nije prepoznat u dovoljnoj mjeri. Zato i u sportu imamo još jako puno posla - rekla je Čorak.

Tekst: hoo.hr