Babić zlatna u Sarajevu, Vranješ zlatna u Bukureštu, još pet medalja hrvatskih predstavnika

Lucija Babić i Anđela Violić Foto: Dino Šečić/EJU

Na Europskom kupu za seniore u Sarajevu hrvatske judoke su osvojile pet medalja, dok su na Europskom kupu za kadete osvojene dvije medalje. Najviše uspjeha imale su Lucija Babić (do 70 kg) među seniorkama u Sarajevu te Marćelina Vranješ (preko 70 kg) među kadetkinjama u Bukureštu.

U hrvatskom finalu kategorije do 70 kg u Sarajevu, Lucija Babić je do zlata došla wazarijem protiv Anđele Violić, koja je tako osvojila srebrnu medalju. Brončane medalje su osvojile Lea Gobec (do 78 kg), Katarina Lucija Vuković (preko 78 kg) i Josip Bulić (do 90 kg).

Marćelina Vranješ Foto: Georgiana Zgorcea/EJU

U glavnom gradu Rumunjske, Splićanka Marćelina Vranješ je osvojila zlatnu medalju svladavši ipponom Srpkinju Stjepanović, nadoknadivši wazari zaostatka. Prije toga Vranješ je s dva ippona došla do finalne borbe i tako još jednom pokazala veliki talent. Do bronce je stigla Jana Cvjetko (do 57 kg), koja je kroz pet borbi pokazala izdržljivost i upornost. Nakon poraza u četvrtfinalu od Mađarke Bognar, Cvjetko nije dozvolila da ju protivnice bace i preko Turkinje Korkmaz došla do trećeg mjesta.