Hrvatski kadeti saznali protivnike na Europskom prvenstvu u Poreču

Ždrijeb Europskog kadetskog prvenstva u Poreču (Foto: Tino Marić/HJS)

Dan uoči početka Europskog judo prvenstva za kadete u Poreču, održan je ždrijeb natjecanja na kojem je 20 hrvatskih predstavnika saznalo put do uspjeha na europskoj pozornici.

Više od 420 europskih kadeta se u Poreču, u dvorani Intersport, od četvrtka 23. do nedjelje 26. lipnja, natječe za titule europskih prvaka. U ždrijebu 14 kategorija, po sedam u ženskoj i muškoj konkurenciji, našlo se po 10 hrvatskih judašica i judaša.

Dora Letonia (do 44 kg) je prva saznala kako se bori protiv Šopove (BUL), dok Laura Barišić (do 48 kg) ide na Vodiannu (UKR). Sejla Škaljić (do 52 kg) se na početku prvenstva bori protiv Marozaite (LTU), a u istoj kategoriji Maria Skomeršić očekuje Martens (BEL). 

U kategoriji do 57 kilograma nastupaju Jana Cvjetko, protiv Vozniuk (UKR), te Ena Ninčević, koja se bori sa Hensen (NED). Niku Slaček (do 63 kg) očekuje borba sa Torres (POR), a Martu Voraček (do 63 kg) borba sa Maddaloni (ITA). Sara Šančić (do 70 kg) ide na Navickaite (LTU), dok u kategoriji preko 70 kg Marćelina Vranješ, koja je 5. nositeljica, očekuje borbu sa Stasiulyte (LTU).

Marćelina Vranješ na pripremama uoči Europskog prvenstva (Foto: Tino Marić/HJS)

U muškoj kategoriji Hrvatska ima po dva predstavnika u pet kategorija. Do 60 kg, Fran Sedmak se bori sa Majorom (HUN), dok Petar Mijić ide na Sampina (ITA). Do 66 kg, Luka Katić se bori sa Janeiro (POR), a Nikola Milovanović ide na Jovsa (LTU). Svebor Vasić (do 73 kg) očekuje borbu sa Baztan Merchan (ESP), a Paolo Krajcar se bori sa Mazzolom (ITA). 

Bruno Rozga (do 81 kg) na početku prvenstva ide na Weltera (LUX), a Ivan Brnada u istoj kategoriji dočekuje Kraaka (NED). U kategoriji do 90 kg nastupa Marko Božić protiv Razgoršeka (SLO), a Goran Višnjić ide na Alapišvilija (GEO).

- Kadeti dolaze na ovo prvenstvo nakon što su tijekom protekle dvije godine imali minimalan broj natjecanja zbog pandemije, tako da im je izazov uopće nastup pred publikom i na velikoj pozornici. Najvažnije je da daju sve od sebe i pokažu za što su trenirali posljednjih mjeseci. Dosta naših natjecatelja u prvom ili drugom kolu ima za protivnike/protivnice nositelje u ždrijebu, ali za uspjeh je potrebno pobijediti i najbolje - rekao je izbornik hrvatskih kadetskih reprezentacija Boško Rozga.

Europsko prvenstvo počinje u četvrtak 23. lipnja, u 10 sati, (kategorije do 40 kg, do 44 kg, do 48 kg, do 50 kg, do 55 kg i do 60 kg), a nakon jutarnjih kvalifikacija slijedi finalni blok. Svečano otvorenje prvenstva je u petak 24. lipnja (kategorije do 52 kg, do 57 kg, do 63 kg, do 66 kg i do 73 kg), u 16 sati, kada će program upotpuniti i demonstracija juda članova judo kluba osoba s invaliditetom Fuji iz Velike Gorice. U petak natjecanje počinje u 9 sati ujutro.

U subotu 25. lipnja, s početkom u 10 sati, se natječu kadeti u kategorijama do 70 kg, preko 70 kg, do 81 kg, do 90 kg i preko 90 kg, dok je u nedjelju 26. lipnja na rasporedu ekipno natjecanje, s početkom u 10 sati. Ulaznice se mogu nabaviti na sustavu za ulaznice Entrio.hr.

Cijelo natjecanje (prijenos uživo, ždrijeb, rezultati uživo i dr.) možete pratiti na ovom linku.