Ana Viktorija Puljiz osvojila još jednu veliku medalju!

Ana Viktorija Puljiz i trener Dragan Crnov

Prvog dana judo turnira na Mediteranskim igrama u Alžiru, oba hrvatska imena su došla do finalnog bloka, Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) do finala, a Robert Klačar (do 66 kg) do borbe za broncu.

Kvalitetu Olimpijskog trening kampa u Poreču pokazuju i prvi nastupi hrvatskih judoka nakon priprema u Istri. Na startu judo turnira na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu oba hrvatska imena došla su do finalnog bloka.

Arhivska fotografija Ane Viktorije Puljiz

Hrvatska zvijezda u usponu, Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg), nastavila je s osvajanjem velikih medalja. Studentica prava, sa tek 20 godina, već ima naslove europske prvakinje u konkurenciji kadeta (2017.) i mlađih seniora (2021.) te zlato na EYOF-u (2019.). U seniorskoj konkurenciji je u travnju ove godine osvojila broncu na Europskom prvenstvu. Pridodala je tome i finale Mediteranskih igara, u kojem se borila s aktualnom olimpijskom pobjednicom, Distrijom Krasniqi, iz Kosova.

Do finala je popularna Vikica došla nakon pobjeda protiv Alžirke Aissahine te Marokanke Iraoui, a u najvećem izazovu Krasniqi je još jednom pokazala zašto je u samom svjetskom vrhu. Krasan ippon za slavlje u Kosovu, ali u Hrvatskoj jer srebro na Mediteranskim igrama je veliki rezultat za 20-godišnju Puljiz!

- Viki je još uvijek juniorka, a ove godine osvaja velike medalje na seniorskoj razini. U finalu je Krasniqi bila prejaka, presudilo je iskustvo, a mi se pripremamo dalje s glavnim ciljem nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu sa željom osvajanja medalje - rekao je trener Dragan Crnov.

Arhivska fotografija Roberta Klačara

Na tatami je izašao I Robert Klačar (do 66 kg), koji je krenuo pobjedom protiv Portugalca Fernandesa, da bi ga u četvrtfinalu pobijedio Marokana Boushita. Pulski judaš se vratio na pobjedničke staze u repasažu slavljem protiv Cipranina Balarjishvilija te se tako plasirao u borbu za broncu, gdje ga je čekao Strahinja Bunčić iz Srbije.

Presudio je jedan wazari, koji je otišao na stranu Bunčića, dok Klačar završava nastup u Alžiru na kvalitetnom 5. mjestu, kao podstrek za sljedeće nastupe na IJF World Touru.

- Robert je imao dobar nastup kroz cijeli dan. Došao je dobro pripremljen, cilj je bila medalja i dva trenutka nepažnje u dvije borbe su ga koštala tog cilja. Treba izvući pouku iz toga, nastaviti raditi na treninzima u istom ritmu i pravi rezultati će doći - rekao je izbornik Dean Ilić.

U četvrtak 30. lipnja, drugog dana judo natjecanja u Oranu, nastupaju Iva Oberan (do 63 kg) i Lara Cvjetko (do 70 kg). Nastupe hrvatskih judoka zatvaraju u petak 1. srpnja, Petrunjela Pavić (do 78 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg), Marko Kumrić (do 100 kg) i Marcel Škalec (preko 100 kg).