Budimpešta kao zagrijavanje za spektakl u zagrebačkoj Areni

Barbara Matić nakon osvajanja svjetskog zlata 2021. u Budimpešti (Arhivska fotografija)

Nešto više od godinu dana kako je osvojila naslov svjetske prvakinje u Budimpešti, Barbara Matić (do 70 kg) se vraća na “mjesto zločina”, gdje će, od 8. do 10. srpnja, tražiti natjecateljski ritam uoči Grand Prixa Zagreb (15. do 17. srpnja, Arena Zagreb).

Nakon uspješnih Mediteranskih igara, na kojima je hrvatski judo osvojio jedno srebro i dvije bronce, slijedi nastavak najjačih judaških turnira, iz serije IJF World Toura. Prvi na rasporedu je Grand Slam Budimpešta (8. do 10. srpnja), a zatim slijedi Grand Prix Zagreb (15. do 17. srpnja).

Međunarodna judo federacija (IJF) Zagreb najavljuje kao posljednju stanicu IJF World Toura prije Svjetskog prvenstva, koje se održava u listopadu u Uzbekistanu. Za nadolazeće nastupe hrvatski judaši se pripremaju u Delnicama.

- Završne pripreme teku dobro, nema nikakvih ozljeda i nadamo se najboljem u Budimpešti, a zatim i na domaćem terenu u Zagrebu - konkretna je bila svjetska prvakinja Matić koja je prije Delnica odradila olimpijski trening kamp u Poreču.

U Budimpešti će, uz Barbaru, nastupiti još tri hrvatska imena. Prva na tatami, u petak 8. srpnja, izlazi Tihea Topolovec (do 57 kg). Barbara Matić nastupa u subotu 9. srpnja, a u nedjelju 10. srpnja Hrvatsku predstavljaju Tina Radić (preko 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg). Prijenos finalnih blokova sva tri dana natjecanja gledajte na Sportskoj TV (SPTV) od 17 sati.

Judaški spektakl održava se u Areni Zagreb, od petka 15. srpnja do nedjelje 17. srpnja. Veliki interes za zagrebački Grand Prix, 561 prijavljen natjecatelj iz 72 države, potvrđuje kako judo svijet voli doći u Hrvatsku. Naš judo će predstavljati 17 judoka, uključujući svjetsku prvakinju Barbaru Matić te sve tri medaljašice s Mediteranskih igara u Alžiru.

Svi zainteresirani ulaznice mogu nabaviti preko sustava Entrio.hr (LINK), a svojom kupnjom pomažu djeci bez adekvatne roditeljske skrbi, u suradnji sa zakladom Vaša pošta.

Za one koji ne mogu doći u Arenu Zagreb, finalne blokove sva tri dana natjecanja, od 17 sati, prenosit će HTV 2.