Bronca za Radić u Oberwartu

Posljednjeg dana European Opena u Oberwartu (AUT) na rasporedu su bile polu-teške i teške kategorije. Danas smo u kategoriji +78kg mogli vidjeti aktualnu svjetsku prvakinju, aktualnu europsku prvakinju i osvajačicu brončane medalje s olimpijskih igara, ali i predstavnicu Hrvatske, Tinu Radić koja je osvojila brončanu medalju pored svih tih velikih imena.

Photo: Gabi Juan (EJU)

Zadovoljstvo nakon dugog dana u Austriji nije krila niti 26-godišnja Splićanka:

"Ovo mi je treća medalja sa svjetskih kupova, dan je bio zaista težak. Unatoč svemu izdvojila bi četvrt-finalnu borbu protiv predstavnice Kazahstana koja je 20.-ta na Svjetskoj rang ljestvici, ali uspjela sam ostvariti razliku od jednog Wazarija što je bilo na kraju dovoljno za pobjedu. Prvu borbu protiv Esmiralde Charybayeve (TJK) sam odradila rutinski kao i ovu za brončanu medalju gdje je uslijedio ippon nakon dvije minute protiv natjecateljice Kube Naomis Elizarde Suarez. Najteža borba bila mi je u polufinalu protiv Francuskinje odnosno pad koncentracije pred sami kraj borbe. Na kraju je Julia Tolofua (FRA) osvojila zlatno odličje te u finalu bila bolja od aktualne svjetske prvakinje Asahine iz Japana."

"Sljedeći tjedan putujemo u Riccione (ITA) na posljednji European Open prije SP-a te ostajemo nakon istog na pripremama. Nadam se da ću na istom napraviti dobar rezultat i ostvariti normu za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje održava sljedeći mjesec u Uzbekistanu."