Srebro za Topolovec na European Openu u Riccione-u (ITA)

Tihea Topolovec još jednom je pokazala da je spremna za velike stvari. Nakon što je prošlog vikenda osvojila srebrnu medalju na European Openu u Austriji isti podvig ponovila je danas u Riccione-u (ITA). U kategoriji -57kg koja je brojala 23 natjecateljice Topolovec je upisala tri pobjede.

Photo: Tino MARIĆ (EJU)

Kao jedna od nositeljica kategorije u prvom kolu bila je slobodna pa je tako u drugom kolu išla na predstavnicu Francuske Fatihu MOUSSA koja je ranije savladala Britanku Steele. Topolovec je pokazala da joj forma iz turnira u turnir raste pa MOUSSU pobjeđuje wazarijem. U četvrtfinalu čekala ju je Maya LEOPOLD (ISR) koju je TOPOLOVEC tehnički nadmašila i "natjerala" suparnicu na tri opomene. Za ulazak u finale pobjeđuje još jednu Francuskinju, ovog puta Ophelie VELLOZZI koju je bacila na wazari.

Iako je finalnu borbu započela odlično protiv bivše viceprvakinje svijeta, te već nakon 20 sekundi povela požrtvovnom tehnikom, iskusna Britanka Nekoda SMYTHE-DAVIS u posljednjoj minuti borbe iskoristila priliku u parteru te došla do zahvata držanja te na kraju do pobjede nad reprezentativkom Hrvatske.


"Zadovoljna sam sa svojim nastupom danas, ovo mi je bio posljednji turnir prije odlaska na Svjetsko prvenstvo. Imam još vremena popraviti neke stvari te smatram da mi je zlato bilo nadohvat ruke, međutim greška pred kraj finalne borbe me koštala i završila sam opet srebrna. Borba s bivšom viceprvakinjom svijeta nije bila niti malo laka, iako sam povela borbu na samom početku, na kraju me uspjela nadvladati u parteru i time nisam iskoristila svoju ostvarenu prednost." - rekla je Topolovec nakon dodjele medalja.