Helena Vuković brončana na European Openu!

Kao što je bilo u Austriji prije tjedan dana, Tihea Topolovec već standardno "probija led" za natjecatelje koji izlaze na strunjaču drugog dana natjecanja na European Openu, pa je to dobro iskoristila 22-godišnja Samoborka Helena Vuković.

Photo by: Tino MARIĆ (EJU)

U borbi za broncu Vuković je bila bolja od itekako iskusne naturalizirane Portugalske natjecateljice Rochele Nunes rođene u Brazilu. Koliko je ovo bitan rezultat za Vuković govori činjenica da je danas pobijedila 33-godišnjakinju koja je do sada osvajala zlato na Svjetskim vojnim igrama, Univerzijadi i sa čak šest medalja s kontinentalnih prvenstva (3 Panameričko prvenstvo, 3 Europsko prvenstvo).

Vuković je odlično otvorila dan pobjednom protiv Francuskinje Laure FUSEAU, ali je već drugom kolu bila zaustavljena od strane Kamile BERLIKASH (KAZ). Uspjela se vratiti kroz borbu repasaža u kojoj rutinski pobjeđuje Kingu WOLSZCZAK (POL).

Photo by: Tino MARIĆ (EJU)

"Jako sam sretna s ovom medaljom, pobijedila sam danas cure koje su među najboljima u mojoj kategoriji. Sada slijede pripreme za Europsko prvenstvo za mlađe seniore (U23), nadam se da ću s ovakvim pristupom, borbama, natjecanjima i tamo imati dobar nastup. Prije samog EP-a, prvo slijedi Europski kup za seniore u Sloveniji."  - dodala je za kraj Helena Vuković.

Za osvajačicu Svjetske kadetske titule iz 2017. godine (Santiago de Chile), ovo je druga medalja s European Opena. Prvu je podsjećamo osvojila prošle godine na European Openu u Pragu.

U istoj kategoriji nastupila je i Tina RADIĆ te s jednom pobjedom i dva poraza završila je na 7. mjestu.