Filipović brončana na Europskom prvenstvu

Na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održava od 15.-18. rujna u Pragu, drugi dan natjecanja donio je i prvu medalju. Ines FILIPOVIĆ osvojila je treće mjesto u kategoriji -63kg. Natjecanje se održava za natjecatelje do 21 godinu, a u Češkoj prijestolnici okupilo se 349 (203 M, 146 Ž) natjecatelja iz 39 različitih država.

Photo by: Carlos FERREIRA (EJU)

Mlada Zagrepčanka nastupila je u kategoriji -63kg s 25 natjecateljica, a iako nije bila jedna od nositeljica, od samog početka natjecanja pokazala je kvalitetu rada. Ždrijeb ju nije niti malo „mazio“ pa je već u prvom kolu imala neugodnu domaću predstavnicu Annu SKALSKA protiv koje nakon samo minute i pol dolazi do pobjede odličnim kontra napadom koji joj je donio prvi ippon.

U drugom kolu išla je na drugu nositeljicu kategorije, Francuskinju Melkiju AUCHECORNE koja je agresivno otvorila borbu protiv naše natjecateljice, ali Filipović odgovara odličnim napadom kojim protivnicu dovodi u parter te borbu ubrzo završava efikasnim gušenjem.

Četvrtfinalnu borbu Europskog juniorskog prvenstva imala je protiv Adeline NOVITZKI (ISR). Predstavnica Izraela, i kasnije osvajačica srebrnog odličja, od samog početka pokazala je dominantnost u borbi za finale te joj je bilo dovoljno samo 50 sekundi za pobjedu. U borbi za broncu FILIPOVIĆ je bila bolja od Nizozemke Kamile NALBAT.

„Još nisam svjesna što se sve izdešavalo danas, ali stvarno sam presretna, nemam riječi. Prije samog dolaska nisam imala velika očekivanja, ali želja je bila velika i odradila svoje, tako da se isplatilo.“ – započela je Ines Filipović po završetku ceremonije dodjele medalja.

Nadodala je i kakvi su planovi za nastavak sezone. „Uskoro slijedi Europsko prvenstvo za mlađe seniore (U23) u Sarajevu.“ A na naše pitanje hoćemo li ju i tamo vidjeti na postolju odgovorila kroz smijeh - „Nadam se!“

Uz Filipović danas su nastupili Dominik ROŽIĆ (-81kg) i Karla KULIĆ (-70kg) koji su upisali poraz i pobjedu, dok su Lovre MRKOVIĆ (-81kg) i Nina SIMIĆ (-63kg) zaustavljeni već u prvom kolu. Jučer je u kategoriji -66kg nastupio i Nikola ZOROTOVIĆ te upisao poraz protiv Francuza Drissa MASSON JBILOU.

Sutra nas očekuje nastup Nike JAKUŠ u kategoriji -78kg.