TINA RADIĆ NADOMAK MEDALJE NA GRAND SLAMU

Trećeg ujedno i posljednjeg dana IJF Grand Slama u Azerbejdžanu na rasporedu su bile muške težinske kategorije -90kg, -100kg i preko 100kg dok su u konkurenciji seniorki bile kategorije -78kg i preko 78kg.

Nakon što je dan ranije Iva OBERAN osvojila 5. mjesto, a Lara CVJETKO 7. mjesto u svojim težinskim kategorijama danas su na tatami u Bakuu izašli Tina RADIĆ (+78kg), Zlatko i Marko KUMRIĆ (oba -100kg).

Do završnice turnira na obali Kaspijskog jezera izborila se 26-godišnja Splićanka Tina RADIĆ koja u borbi za broncu poražena od Kamile BEFLIKASH (KAZ).

Photo: Kulumbegashvili Tamara (IJF)

„Dan iza mene je bio dug i težak, imala sam četiri borbe a najviše mi je žao borbe za broncu jer mislim da nisam odradila onako kako sam trebala, a trebala sam ići na bacanje umjesto na opomene, ali eto 5. mjesto za mene na drugom IJF Grand Slamu. Ukoliko se kvalificiram na Master onda je to idući turnir, ako ne onda krećemo s bazičnim pripremama za iduću godinu.“ – kazala je Tina Radić.

U kategoriji -100kg Zlatko KUMRIĆ odlično je otvorio dan pobjedivši u prvom kolu dvostrukog svjetskog prvaka FONSECU iz Portugala, ali nije uspio nastaviti niz te ga je u drugom kolu pobijedio KURBJEWEIT GARCIA (GER), dok je mlađeđ KUMRIĆA, Marka porazio Turčin Mert SISMANLAR u prvom kolu.

Iduća stanica za judaše i judašice je Grand Slam Tokyo (JPN) ali tamo neće biti Hrvatskih predstavnika kako bi se čim bolje pripremili za nadolazeći IJF Masters koji se održava krajem prosinca u Jeruzalemu. Najprestižniji turnir odmah nakon OI i SP prvi puta stiže u Izrael, a na istom mogu nastupiti samo natjecatelji s pozivnicom odnosno onih TOP 16 iz svake težinske kategorije.