STEMsport ON THE ROAD AGAIN!

Projektni tim STEMsport ovih je dana na studijskom putovanju u Ljubljani. Ugostio nas je Farmaceutski fakultet Sveučilišta u Ljubljani. Pratili smo i kongres: „Zabranjene supstance u ljudskom i životinjskom sportu“.

Na niz zanimljivih i provokativnih predavanja i susreta prikupljamo nova znanja za transfer našim sportašima, trenerima i javnosti.

Dobro je kad se pojavi i poneki upitnik nad glavom, jer nas motivira na traženje odgovora. Npr. koliko je mala ili velika brojka od 1560 sportaša godišnje u Sloveniji pozitivnih na doping testu? Kako učinkovito obrazovati sportaše o izazovima i zamkama dopinga? A najvažnije od svega – što mi možemo učiniti da znanost u poveznici sa sportom i u ovoj temi potakne mlade, kao i cijeli sportski sustav, za interes, informiranje i praćenje.

#Hrvatski judo savez #Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada #Udruga profesor Baltazar #Institut za popularizaciju znanosti #Osnovna škola Dr. A. Starčevića #judo #STEM #STEMsport #znanost

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog judo saveza. Projekt STEMSport sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr