SREBRO ZA RADIĆ, BRONCE ZA ŠUTALO I KUMRIĆA NA EUROPEAN OPENU U SOFIJI

Posljednjeg dana European Opena u Sofiji odličnih borbi nije manjkalo, a na redu su bile muške kategorije -81kg, -90kg, -100kg i +100kg odnosno ženske -70kg, -78kg, +78kg. Hrvatski predstavnici danas su bili: Josip BULIĆ (-90kg), Zlatko KUMRIĆ (-100kg), Marko KUMRIĆ (-100kg), Anđela VIOLIĆ (-70kg), Ivana MARANIĆ (+78kg), Helena VUKOVIĆ (+78kg), Ivana ŠUTALO (+78kg), Tina RADIĆ (+78kg).

Čak četiri predstavnika iz Hrvatske danas je bilo u finalnom bloku, a najdalje je došla Tina RADIĆ (AJK „Student – Split) u kategoriji preko 78kg koja je u finalu poražena od puno iskusnije Samah Hawe CAMARE (FRA). RADIĆ je danas bila bolja od Tolkyn TURSYNAKYNOVE (KAZ), Khrystyne  HOMAN (UKR) i Stessie BASTAREAUD (FRA).

Photo: Kostadin ANDONOV (EJU)

„Zadovoljna sam s današnjim danom, cijeli dan sam bila koncentrirana, došla sam kao prvi nositelj do finala, nažalost nisam mogla tu zadnju stepenicu, nisam kontrolirala borbu, ali sve u svemu sam zadovoljna, super.“ – rekla je RADIĆ.

U istoj kategoriji do brončane medalje došla je i Ivana ŠUTALO (JK „Dubrovnik“) koja je porazila Francuskinju Lucile DUPIN:

- Odlično, napokon prva medalja, da je mogu objesiti oko vrata nakon praktički tri godine. Jako sam zadovoljna današnjim radom, judom, sve u svemu mislim da se vraćam na stare staze i da će biti dobar početak sezone.

Dubrovčanka je ranije upisala pobjede protiv Laure FUSEAU (FRA), Khrystyne  HOMAN (UKR), a porazila ju je Stessie BASTAREAUD (FRA).

Zlatko KUMRIĆ (AJK „Student – Split) osvojio je brončanu medalju u kategoriji -100kg. U borbi za broncu savladao je domaćeg predstavnika Borisa GEORGIEVA, sjajno je bacio wazari i kroz odličnu tranziciju završio borbu zahvatom držanja. KUMRIĆ je otvorio dan pobjedama protiv Omara SAURIJA (GEO), Danyla HUTSOLA (UKR), dok je poražen u borbi protiv Nijemca Louisa MAIA.

Photo: Kostadin ANDONOV (EJU)

„Što se tiče borbe za broncu, mislio sam prvo da je ippon a onda je rekao Tomo (op.a. Tomislav Marijanović) da primim zahvat pa sam naravno zadržao. Zadovoljan sam s danom, jedino ta borba s Nijemcem u polufinalu, po mojem mišljenju bio sam zakinut ali dobro, nema veze. Ovo je dobro čisto zbog glave, nisam dugo bio u finalnom bloku, turnir ko turnir ne nosi nešto previše bodova. Nije bio loš dan sad kad se zaredalo, u početku sam bio malo tu prvu borbu uspavan. Onda kako je išla borba po borbu sam bio zadovoljan.“ – kazao je Kumrić.

Nadomak medalje danas je ostala Anđela VIOLIĆ (JK „Dubrovnik 1966“) u kategoriji -70kg, u borbi za broncu od nje je danas bila bolja Nataliia CHYSTIAKOVA (UKR). VIOLIĆ je upisala po dvije pobjede i poraz.

Josip BULIĆ (-90kg), Marko KUMRIĆ (-100kg), Ivana MARANIĆ (+78kg) i Helena VUKOVIĆ (+78kg) poraženi su u prvom kolu.

Na Europskom kadetskom (U18) kupu održanom u Italiji posljednjeg dana natjecanja osvojene su dvije brončane medalje, Jana CVJETKO u kategoriji -63kg i Vedrana MILJEVIĆ u kategoriji -70kg (obje JK "Black belt" - Zagreb). 

J. CVJETKO je upisala pet pobjeda i jedan poraz u Napulju. Bolja je bila od Sadie HOPE (GBR), Giorgia PIAGGIO (ITA), Leonie BAYR (AUT), Sofija PONOMARJOVA (LAT) i Nike MARKULIN (CRO), poražena je od Francuskinje Emme BENGHEZAL.

Photo: Emanuele DI FELICIANTIONIO (ITA)

U borbi za broncu kategorije -70kg MILJEVIĆ je bila bolja od kolegice iz nacionalnog tima Nike SLAČEK. Pobjede je danas upisala protiv Awe SADIO (ITA) i Une MIČIĆ (BIH), poražena je od Nine MUTEBE (FRA).

Photo: Emanuele DI FELICIANTIONIO (ITA)