LARA CVJETKO SEDMA NA GRAND SLAMU U TEL AVIVU

Shlomo Arena glasno je mjesto, i jučer i danas u Tel Avivu, s nebrojenim sportašima iz zemlje domaćina koji su nakon dubokog udaha krenuli kako bi dali sve od sebe publici, pronalazeći dubinu izvedbe koju možda samo domaći događaj može izvući. Među 398 natjecatelja iz 52 različite države danas smo imali priliku gledati viceprvakinju svijeta 21-godišnju Laru CVJETKO (JK „Solin).

Realno sedmo mjesto nije rezultat koji je Lara priželjkivala, naravno ni javnost jer uvijek želimo gledati naše sportaše na najvišim postoljima, ali Lara danas nije razočarala. Put do sedmog mjesta nije bio lagan, ali takvi su ti ždrjebovi na turnirima Svjetske judo turneje (WJT), nemilosrdni, a najbolje o tome govori činjenica da je CVJETKO u sve četiri borbe danas išla golden score.

Arhivska fotografija - Photo: Gabi JUAN (EJU)

„Trenutno sam dosta tužna i razočarana jer sam znala da sam mogla puno bolje, da sam mogla doći do medalje. Zadnje dvije borbe nisam odradila to što sam trebala i dopuštala sam protivnicama da plasiraju svoje napade, da vode ritam borbe. Nisam se držala taktike u nekim situacijama i dopustila sam protivnicama da iskontroliraju moje napade. Moram popraviti te stvari, način borbe s protivnicama koje mi ne odgovaraju. Sada se moram oporaviti u glavi jer već za dva tjedna imam novi Grand Slam u Taškentu (UZB). To je prilika za nove bodove, za pokazati novi judo i nadam se da će biti bolji od današnjeg.“ – kazala je CVJETKO.

U prvom kolu doista težak zadatak, ljevakinja BERNHOLM (SWE) koja joj nikako ne paše, ali pronašla je CVJETKO rješenje u produžecima borbe. Nakon toga savladala je Fidan OGEL (TUR) da bi ju u četvrtfinalu dočekala već prva prepreka, osvajačica zlatnog odličja s posljednjih OI (op. a. ekipni turnir) i brončana sa SP 2019. godine Francuskinja Margaux PINOT, dok je u repasažu bolja od CVJETKO bila bolja Martina ESPOSITO (ITA).

CVJETKO je današnjim nastupom u Tel Avivu pridodala svojem imenu još 260 novih bodova na Svjetskoj rang ljestvici.