TOPLOVEC SREBRNA U VARŠAVI

Europska judo turneja se nastavlja, a ovog vikenda došao je red na Varšavu. Od 25. i 26. veljače 430 sportaša s pet kontinenata došli su se izboriti za potencijalne bodove koji bi ih mogli odvesti u Pariz 2024. godine. Već prvog dana natjecanja Tihea TOPLOVEC osvojila je srebrnu medalju.

Photo: Carlos FERREIRA (EJU)

24-godišnja TOPOLOVEC nastupila je u kategoriji -57kg koja je danas brojila 31 natjecateljicu. U finalnoj borbi nakon dvije i pol minute pokušava nožnom tehnikom napraviti bacanje ali pada na glavu, a kako se radi o nedozvoljenom potezu radi sigurnosti natjecatelja, gubi borbu diskvalifikacijom sudaca protiv Nizozemke Julie BEURSKENS.

„Sretna sam cjelokupnim danom do trenutka diskvalifikacije u finalu jer sam time izgubila šansu za osvajanjem zlata. Idući vikend sam u Taškentu i nadam se da ću se uspjeti pokazati u još boljem svjetlu.“ – kazala je TOPOLOVEC

Sjajan posao odradila je TOPLOVEC na putu do finala pa je tako u prvom kolu savladala Kristynu POLASKOVU (CZE) da bi niz nastavila protiv Kineskinje Nan WANG. U golden score-u četvrtfinalne borbe pala je i Bianca REIS (BRA), a u polufinalu je upisala pobjedu protiv Oplehie VELOZZI (FRA).

Photo: Carlos FERREIRA (EJU)

Današnjim nastupom TOPOLOVEC je osigurala 70 bodova na svjetskoj rang ljestvici. Sutra nas očekuje nastup još šest predstavnika Hrvatske: Anđela VIOLIĆ (-70kg), Ivana ŠUTALO (+78kg), Tina RADIĆ (+78kg), Josip BULIĆ (-90kg), Zlatko KUMRIĆ (-100kg), Marko KUMRIĆ (-100kg)