MATIĆ SREBRNA NA GRAND SLAMU U TAŠKENTU

Drugog dana IJF Grand Slama u Taškentu četiri natjecateljice iz Hrvatske su izašle na tatami, doduše samo je Barbara MATIĆ uspjela doći do same završnice, odnosno finalnog bloka. Još jednom iz Uzbekistana MATIĆ se vraća s medaljom koja je ovaj put srebrnog sjaja.

Photo: Tamara KULUMBEGASHVILI (IJF)

U finalu kategorije -70kg MATIĆ se susrela po osmi put protiv Austrijanke Michaele POLLERES, a koliko se dobro obje poznaju govori činjenica da je borba otišla u golden score. U produžecima borbe POLLERES nakon pregleda snimke sudaca pobjeđuje borbu požrtvovnom tehnikom.

"Stvarno sam zadovoljna sa srebrom na Grand Slamu u Taškentu. Prve tri borbe sam se odlično borila, u finalu je falilo malo snage. S obzirom na prošli tjedan i temperaturu stvarno sam zadovoljna." - kazala je Barbara MATIĆ.

Kao prva nositeljica kategorije MATIĆ je u prvom kolu bila slobodna, u drugom kolu nakon minute i petnaest sekundi pobjeđuje Idelannis GOMEZ FERIA (CUB) gušenjem. U četvrtfinalu je sjajno kontrolirala cijelu borbu protiv Martine ESPOSITO (ITA) da bi je na kraju primila u zahvat držanja što joj je donijelo još jednu pobjedu. U polufinalu pobjeđuje Šveđanku Annu BERNHOLM, prvo je MATIĆ povela borbu nožnom tehnikom, a BERNHOLM do kraja borbe skuplja tri opomene i u konačnici diskvalifikaciju.

U istoj kategoriji nastupila je i Lara CVJETKO koja je poražena u prvoj borbi od Nataliije CHYSTIAKOVE (UKR). U kategoriji -63kg Katarina KRIŠTO upisala je poraz protiv Tamires CRUDE (BRA) dok je bolja od Ive OBERAN bila Francuskinja Agathe DEVITRY.

Istog dana na Europskom U21 kupu u Italiji osvojene su dvije brončane medalje, Ines FILIPOVIĆ i Karla KULIĆ (obje JK "Pujanke").

FILIPOVIĆ je nastupila u kategoriji -63kg te je u borbi za brončanu medalju pobijedila Giuliu FROSONI (ITA). Ranije u eliminacijskim borbama je savladala Virag FERENCZ (HUN), Joni GEILEN (NED), dok je poraz u polufinalu upisala protiv Sare CORBO (ITA).

Photo: Soraya Luri Meret (FIJLKAM)

U kategoriji -70kg KULIĆ je do brončane medalje došla pobjedom protiv Nizozemke Annemarijne PLOEGER. Kroz eliminacijske borbe upisala je dvije pobjede i poraz, bolja je bila od Valentine CARACUZZI (ITA) i April Lynn FOHOUO (SUI). Poražena je u polufinalu protiv Slovenke Kaje SCHUSTER.

Photo: Soraya Luri Meret (FIJLKAM)