UZBUDLJIV PRVI DAN EUROPSKOG KUPA U ZAGREBU, HRVATI BEZ MEDALJE

Zagreb je danas još jednom potvrdio zašto je najbolja destinacija za judaše i judašice do 18 godina. Nakon 2017. godine i rekordne brojke od 790 natjecatelja Europski kadetski kup još jednom je zapisan u sportske almanahe i to s brojkom od 871 natjecateljem iz 35 različitih država. Natjecanje se već tradicionalno održava u dvorani „Sutinska vrela“, koja je kao i inače u svojim prepoznatljivim crveno-žutim bojama tatamija dok su tribine krcate natjecateljima, trenerima i onim najvjernijim navijačima. Nema sumnje, ovo je najjači turnir u svijetu!

Photo: Tino MARIĆ (HJS)

Oduševljenje naravno nije krila niti predsjednica Hrvatskog judo saveza dr. sc. Sanda ČORAK koja je već od samog jutra pratila nastup naših natjecatelja, baš kako i priliči pravoj zaljubljenici u ovaj sport.

Predsjednica HJS-a dr. sc. Sanda ČORAK - Photo: Tino MARIĆ (HJS)

„Mislim da je ovo stvarno fenomenalan rezultat za sve! Velika promocija za zagrebački i hrvatski judo i jako dobro za turizam grada. Mogu reći da sam stvarno oduševljena s ovako velikim brojem natjecatelja, a osobito s tim što sad kad je natjecanje napokon započelo i koliko vidim svi su zadovoljni. Razgovarajući malo s kolegama trenerima i natjecateljima iz drugih zemalja, jedna od velikih motivacija je upravo dolazak u Zagreb. Mladi sportaši vole doći u Zagreb, ovdje su smješteni u vrhunskim hotelima, što inače nije slučaj kod organizacije natjecanja ovog ranga. Za sve jako dobra promocija i naravno ekonomska korist od dolaska ovako velikog broja ljudi u Zagreb.“ – kazala je ČORAK.

Oni pravi znalci upoznati su već jako dobro da je dvostruka svjetska prvakinja Barbara MATIĆ baš ovaj isti turnir osvajala 2009. i 2010. godine. Turnir u Zagrebu odlična je odskočna daska za sve natjecatelje koji sanjaju one najveće medalje. Nije tajna niti da smo tu nekada imali priliku gledati i svjetsku prvakinju iz 2019. godine, Francuskinju Marie Eve GAHIE te mnoga druga velika imena.

„Uvijek bi preporučila svima, osobito našim natjecateljima da iskoriste što je Hrvatski judo savez organizator ovako velike priredbe i što imaju prilike na domaćem tatamiju susresti se s velikim brojem mladih natjecatelja iz drugih država. Danas je ovdje prisutno 35 zemalja, neka uvijek daju sve od sebe i da naprave čim bolji rezultat.“ - dodala je za kraj predsjednica saveza ČORAK.

Photo: Tino MARIĆ (HJS)

Na strunjaču je danas izašlo sveukupno 31 natjecatelj iz Hrvatske, od toga čak 23 muška predstavnika i 8 predstavnica nježnijeg spola. Kategorije prepune natjecatelja, dug dan za sve, no do same završnice danas nije uspio doći niti jedan predstavnik iz Hrvatske.

Pregled nastupa natjecatelja s upisanom barem jednom pobjedom:

-50kg Leon ŠUTEJ pobjeda i poraz,

-50kg Kristian BUTUCI dvije pobjede i poraz,

-60kg Filip KNEZ pobjeda i poraz,

-66kg Roko ROZGA dvije pobjede i poraz,

-66kg Frane COPIĆ dvije pobjede i poraz,

-66kg Matej VRBANOVIĆ pobjeda i dva poraza,

-66kg Luka KATIĆ dvije pobjede i poraz,

-44kg Martina TUCAJ pobjeda i dva poraza,

-48kg Manuela ROŽIĆ pobjeda i poraz,

-52kg Laura BARIŠIĆ pobjeda i dva poraza.