PROJEKT STEMsport GOSTOVAO NA JUNIORSKOM PRVENSTVU HRVATSKE

Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke održano 02.04. bilo je nova prilika da grupu djece upoznamo sa pojmom stemsport. Ponovno se možemo pohvaliti velikim odazivom na stemjudo radionice.

Pedesetak djece pratilo je radionice u kojoj sportaše i teoretski upoznajemo sa ulogom centra težišta u kretanju i ravnoteži, osnovnim centrom težišta dvojice sportaša, efektom djelovanja na točke oslonca u bacanjima i zahvatima držanja te osnovnim komponentama poluge.

Kako znamo da je bilo dobro? Nakon radionice pljuštala su pitanja djece prema voditelju radionice – volonteru Kineziološkog fakulteta. Također se i roditeljima svidio sadržaj radionice.

Vjeruju da će djeci predmeti poput prirode i društva, fizike i biologije na ovaj način postati zanimljivi. Upravo je to cilj projekta. Podići svijest o važnosti znanosti i podići interes za znanost da bismo pripremili nove generacije za društvo 5. industrijske revolucije.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog judo saveza. Projekt STEMSport sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr