POVRATAK BRONČANE BARBARE MATIĆ U HRVATSKU

Na zagrebački aerodrom Franjo Tuđman u 13.25h let QR217 iz Dohe kojim je putovala brončana Barbara MATIĆ napokon je stigao u Hrvatsku. Vremena za predah Barbaru i izbornika ženske reprezentacije Vladimira PRERADOVIĆA nije bilo jer u 14.30h već čeka konferencija za medije u prostorijama Hrvatskog judo saveza.

Po dolasku u Metalčevu 5 u Zagrebu, Matić nije mogla izbjeći nekolicinu navijača koji su čekali za vrijeme kišnog dana, da bi čestitali, napravili pokoji selfie ili dobili autogram od osvajačice triju odličja sa svjetskog prvenstva.

Foto: Tino MARIĆ (HJS)

Još jučer Barbara se borila na „užarenom“ tatamiju u Dohi, treći puta zaredom je došla do same završnice svjetskog prvenstva, učinila nas ponosnima.

„Prije svega, hvala svima što ste došli i hvala svima na čestitkama. Pa evo, dojmovi su se slegnuli i ja sam stvarno sad presretna i stvarno ponosna. Bila sam malo tužna jučer, ali eto trener mi je objasnio situaciju i sve, i mjesec dana prije ozljeda koja je bila da, ne trebam ništa drugo nego biti ponosna na ovaj rezultat. Tri godine zajedno biti na svjetskom postolju, od toga dva puta zlato i sad bronca, mislim da je to jedan velik uspjeh i da trebamo biti ponosni.“ – kazala je Matić.

Foto: Tino MARIĆ (HJS)

Uz Barbaru, treću svjetsku medalju u kolekciji pridodao je Preradović koji s Barbarom radi još od malih nogu. Po treći puta pokazao je da se sve može, da je moguće. Priupitali smo ga što je sve potrebno za jedan ovakav rezultat?

- Pa da, prije svega, hvala svima što ste došli. Treći puta za redom svjetska medalja. A što je sve potrebno, potrebno je, dobra volja, želja, naporan trud, rad- što bi mi rekli, krv,suze i znoj,a i prije svega, natjecatelj koji to stvarno želi i vjeruje u timski uspjeh i rad. Uz pomoć saveza, bez obzira na to što dolazimo iz malog skloništa,možemo sve.

Foto: Tino MARIĆ (HJS)

Velika je to bronca za Barbaru, ali velika je brončana medalja to i za Hrvatski judo savez koji je iznimno aktivan. Na konferenciji za medije pridružio im se i Hrvoje LINDI, glavni tajnik HJS-a i dopredsjednik Europske judo unije koji nije krio zadovoljstvo.

„Prvo svima želim dobrodošlicu u HJS, hvala Vam što ste tu i ovaj put, opet je razlog naša Barbara. O prošlosti više neću i protekle tri godine više neću, već o onome što će biti dalje. Prvenstveno bi se htio zahvaliti njoj, svim našim gostima i Vladi koji je izbornik ženske reprezentacije. Imamo izvrsnu, snažnu žensku reprezentaciju, takva je i kapetanica i uzor koji vodi tu jednu mladu ekipu. Ovo ne bi bilo uspješno sve i ovaj uspjeh Barbarin da nema odlične suradnje s našim klubovima, potpore Vlade RH i ministarstva. Želim se njima zahvaliti i posebno hvala i vama (obraća se medijima); hvala što nas pratite, hvala što ste uvijek uz nas kad imamo ovakve rezultate i nadamo se da ćemo vas imati još prilike ugostiti. Hvala svima.“ – dodao je za kraj Lindi.