KULIĆ SREBRNA U ISTOČNOM SARAJEVU, MILJEVIĆ BRONČANA U POLJSKOJ

Nakon vrlo napornog tjedna i Svjetskog prvenstva u Dohi, uslijedio je prepun raspored u kalendaru Europske judo unije ovog vikenda (20.-21.05.2023). Prvi ikada Europski kup za seniore i seniorke održan je Istočnom Sarajevu, dok se u Bielsko-Biali već tradicionalno održao Europski kup za kadete i kadetkinje. Osvojene su dvije medalje na oba natjecanja u istoj težinskoj kategoriji -70kg, Karla KULIĆ (JK "Pujanke" - Split) osvojila je srebrnu medalju na Europskom kupu u Bosni i Hercegovini, a Vedrana MILJEVIĆ (JK "Black belt" - Zagreb) u Poljskoj na Europskom kadetskom kupu.

Photo: Dino SEČIĆ

Kulić je do finalne borbe upisala tri pobjede, u prvom kolu savladala je predstavnicu Turske Yagmr Naz AYDIN, u drugom kolu pobjeđuje Talijanku Raffaellu Leilu CIANO. U borbi za finale bila je bolja od Jennifer CZERLAU (HUN). Borbu za zlatno odličje gubi od Poljakinje Katarzyne SOBIERAJSKE. 

Photo: Bartek WITKOWSKI

U Poljskoj se za medalje borilo 781 natjecatelja iz 34 države, a Miljević u borbi za brončanu medalju pobjeđuje Litvanku Martu NAVICKAITE što joj je bila sveukupno peta pobjeda istog dana. Ranije kroz eliminacijske borbe upisala je pobjedu u prvoj borbi protiv Ukrajinke Kire TITOVETS, dok u trećem kolu gubi od Nijemice Lili HAPPE. Vratila se kroz borbe repasaža pobjedama nad Julije SZYMANIAK (POL), Anisse IBATOLLE (KAZ) i Karyne VINNYUCHUK (UKR).

Plasmani Europski kup Istočno Sarajevo (BIH):

5. mjesto
+100kg Marcel ŠKALEC (JK "Profectus" - Samobor)
+78kg Ivana MARANIĆ (JK "Panda" - Zagreb)
-70kg Lea Katarina GOBEC (JK "Zagreb")

7. mjesto
-63kg Ines FILIPOVIĆ (JK "Pujanke" Split)
-63kg Nina SIMIĆ (JK "Pujanke" Split)
-52kg Sara MATIJEVIĆ (JK "Osijek")

Plasmani Europski kadetski kup Bielsko-Biala (POL):

5. mjesto
-66kg Luka KATIĆ (JK "Osijek)
-81kg Ivan BRNADA (JK "Kaštela" - Kaštel Stari)

7. mjesto
-63kg Nika MARKULIN (JK "Jaska" - Jastrebarsko)
-90kg Marko BOŽIĆ (JK "Solin")