Kadeti iz Pule osvojili Coimbru !

 

Iz popularnog odredišta za Hrvatsku reprezentaciju opet dolaze odlične vijesti. Ovog puta su se za u portugalskoj Coimbri pobrinuli kadeti. Prvog dana natjecanja zlatno odličje osvojio je član Istarskog Borca iz Pule, Matej Grubiša koji je nastupio u kategoriji +90kg. Pobjedio je domaćeg natjecatelja V.Rompao, D.Ortega (ESP) i S.Trillo.
 
U kategoriji do 73 kilograma, nastupio je član Dubrovnika 1966, Stjepo Roko i osvojio srebrnu medalju. Odličnu formu ove godine mladi Dubrovčanin je potvrdio i u Portugalu pobjedama nad J.Enes (POR), R.Ohrel (SUI), J.Seller Asin (ESP), te je nažalost poražen u finalu od predstavnika Nizozemske R.Stoelinga.
 
Brončane medalje osvojili su Višnja Rajčić (-52kg, JK PUJANKE - Split) i Adam Mesaroš (-81kg, JK LIKA - Zagreb). Rajčić je svoju brončanu medalju osvojila pobjedama nad G. De By (NED), D. Raimundo (POR), M.Rocha (POR), T.Cadilla Acevedo (ESP) i porazom od A.Giammancheri (SUI). Mesaroš je pobjedio E.Brodmann (SUI), A. De Val Martin (ESP), L.Oliveira (POR) i upisao poraz u polufinalu od predstavnika Danske O.Nelmark.
 
I drugi dan natjecanja zlatnu medalju osvojio je član Istarskog Borca iz Pule. Ovog puta je to bio Tin Mihael Capar koji je bio najbolji u kategoriji -55kg. Bio je bolji od R. Sequiera (POR), P.Fonseca (POR), G.Cardoso (POR), A.Santos (POR) i T.Balde (NED).
 
U kategoriji -63kg, brončanu medalju je osvojila Ivona Kapitanović (JK PUJANKE). Pobjedila je F.Stauffacher (SUI), M.Sousa (POR), A.Perret (SUI) i M.Krak (CRO), a izgubila je od T.Merivan (NED).
 
Plasmane su još ostvarili Matea Borozan (-63kg, 5.mjesto), Marina Krak (-63kg, 5.mjesto), Dominik Družeta (-73kg, 7.mjesto).
 
Hrvatski judo savez čestita svim natjecateljima!
 
Source photos: www.eju.net