Tomislav Marijanović 5. na EP u Istanbulu

Jučer 22.04. na Europskom prvenstvu za seniore nastupili su Tomislav Marijanović (-81kg), Marijana Mišković (-63kg, oboje članovi JK STUDENT - Split) i Kristina Marijanović (-70kg, JK LIKA - Zagreb).

U kategoriji -81kg nastupio je Tomislav Marijanović i završio na 5.mjestu. U prvoj borbi pobjedio je Mađara Sandora NAGYSOLOMOSIA, nakon toga pobjeđuje predstavnika Gruzije Davita KERBERASHVILIA,u trećoj borbi je nažalost izgubio od još uvijek aktualnog Olimpijskog pobjednika iz Pekinga 2008, Azerbeđanca Elnura MAMMADLIA. U repasažu vrlo brzo završava borbu i pobjeđuje Jaromira MUSILA (CZE). U borbi za treće mjesto nažalost gubi od prošlogodišnjeg osvajača EP-a Sirazhudina MAGOMEDOVA (RUS). Ovo je vrhunski rezultat za Marijanovića koji je nažalost ostao bez medalje, također ujedno i najbolji rezultat HRV. Judo-a u konkurenciji seniora od osamostaljenja RH. Sa 5.mjestom Marijanović je dobio samo 36bodova na IJF rang ljestvici.

Marijana Mišković (-63kg) u svojoj prvoj borbi pobjeđuje Bernadett BACZKO (HUN), te nažalost nakon tog gubi od Izraelke Alice SCHLESINGER.

Kristina Marijanović izgubila je prvu borbu od Španjolke Cecilie BLANCO, koja kasnije osvaja srebrnu medalju.

Ivana Maranić (-78kg, JK PANDA - Zagreb) prvu borbu je pobjedila Elipdu ASLANDIOU (GRE), a drugu izgubila od kasnije srebrne Lucie LOUETTE (FRA).

Hrvatski judo savez čestita natjecateljima na ostvarenim plasmanima.