Grubić i Matić zlatni u Rumunjskoj, Katić i Čović osvojili medalje u Italiji

 

I drugog dana ECupa za kadete u Rumunjskoj dolaze odlične vijesti. Ivan Grubić (-81kg, JK SOLIN) i Brigita Matić (-70kg, JK PUJANKE) osvojili su zlatno odličje.
U kategoriji -81kg Grubić je do svoje prve zlatne medalje sa ECupa zaslužio pobjedama nad R.GYORGY (HUN), H.GONCAVLES (BRA), C.PEPOLLI (ITA), A. DAL BIANCO (ITA) i O.NELMARK (DEN).
 
Brigita Matić iz natjecanja u natjecanje pokazuje sve bolju formu pred Europsko prvenstvo, osvojila je još jedno zlatno odličje na ECup-u, sveukupno treće u ovoj godini. Matić je bila bolja I.SILVERI (ITA), I.SIROKI (HUN), I.PEREIRA (BRA) i M.ONER (TUR). Brigita Matić je prethodno osvojila ECup u Zagrebu i ECup u turskoj Antalyi, na sva tri natjecanja nastupila je u svojoj kategoriji -70kg.
 
Još jedan član Istarskog Borca iz Pule osvojio je medalju. Matej Grubiša nastupio je u kategoriji +90kg i osvojio srebrnu medalju. Grubiša je pobjedio R.BOLUKBASI (TUR), A.FLOREA (ROU), T.PALEJ (HUN) i nažalost izgubio finalnu borbu od A.FABIAN (HUN).
 
U već spomenutoj kategoriji -70kg, nastupila je i Monika Šarić također članica splitskih Pujanki. Šarić je sa tri pobjede i porazom osvojila brončanu medalju. Pobjedila je A.MOLDOVAN (ROU), E.ZAHARIA (MDA), I.SIROKI (HUN), te upisala jedan poraz od predstavnice Turske M.ONER.
 
Kategorija -63kg imala je tri naše predstavnice, ali samo je jedna od njih uspjela osvojiti medalju. Marina Krak bila je najuspješnija od naših predstavnica na ovom ECup-u. Pobjedila je B.OZDEK (TUR), L.TIBENSKA (SVK), B.KOVAČ (CRO), I.PERIANO (ITA), te upisala od M.BRAGA (BRA).
 
Posljednjeg dana natjecanja plasmane su još ostvarili: Petra Leško (+70kg, 5.mjesto), Dominik Družeta (-73kg, 7.mjesto), Buga Kovač (-63kg, 7.mjesto) i Ivona Kapitanović (-63kg, 7.mjesto)

Na juniorskom ECup-u talijanskom Lignanu medalje su osvojili Jurica Katić (-100kg, JK PANDA - Zagreb) i Ivan Čović član Maksimira koji je nastupio u plus kategoriji.
 
Katić je do svoje srebrne medalje došao pobjedama nad T.TAS (TUR), C.BUSTO (ITA), R.ROSSI (BRA), te upisao poraz u finalu G.GEIER (AUT).
 
U plus kategoriji nastupio je Ivan Čović i osvojio brončanu medalju. Pobjedio je B.KUN (SLO), H.YILMAZ (TUR), O. BORIANO DE ROJAS (ESP), J.MOHAMMED (GER), te je upisao jedan poraz od P.BRONIEC (POL).
 
Jedna zanimljivost da su sestre Matić obje osvojile zlatna odličja ovog vikedna. Starija sestra Barbara je jučer osvojila zlatno odličje na ECup-u u Lignanu (ITA), a Brigita danas na ECup-u u Rumunjskoj. Bravo!
 
Hrvatski judo savez čestita svim natjecateljima!!!