KUMRIĆ PETI NA GRAND SLAMU

Trećeg, ujedno i posljednjeg dana IJF Grand Slama u Azerbajdžanu, Zlatko KUMRIĆ (AJK „Student“ – Split) završio je nadomak postolja u kategoriji do 100kg. U borbi za brončanu medalju, Kumrić se morao susresti s domaćim predstavnikom, Zelymom KOTSOIEVOM kojem podrške s tribina nije manjkalo. 25-godišnji Azerbajdžanac iznenadio je Kumrića kontra napadom u prvoj minuti borbe te ga tako savladao.

Photo: Gabriela SABAU (IJF)

„A ništa, tri pobjede, dva poraza. Ove su bile dobre borbe, s ovima loše, ništa posebno. Ne sviđa mi se rezultat, nešto bodova se skupilo za Olimpijske igre, 360 čini mi se. Ništa, idemo dalje i to je to.“ – kazao je Kumrić.

Iako je bio prvo kolo slobodan, u jutarnjem djelu natjecanja Kumrića ždrijeb nije mazio. Već u drugom kolu imao je meč protiv Ruslana NASIRLIJA (AZE), kojeg pobjeđuje nakon minutu i pol borbe. Treće kolo donosi iskusnog Brazilca Rafaela BUZACARINIJA s kojim je Kumrić do danas imao međusobni skor 0:2 u korist 31-godišnjeg protivnika. Sjajno je krenuo Kumrić od prve minute, ubrzo je predstavnik Brazila skupio dvije opomene na svojim leđima i sve teže radio otpor 29-godišnjem Splićaninu koji u trećoj minuta radi bacanje i pobjeđuje borbu zahvatom držanja. U četvrtfinalu Kumrić se susreo s prvim nositeljom turnira, Ilijom SULAMANIDZEOM (GEO) od kojeg gubi borbu na polugu. Austrijanac Aaron FARA čekao ga je u repasažu kojeg Kumrić pobjeđuje nakon minute borbe.

Photo: Gabriela SABAU (IJF)

Uz Kumrića danas su u +78kg nastupile Ivana ŠUTALO (JK „Dubrovnik“) i Tina RADIĆ (AJK „Student“ – Split). Šutalo je upisala pobjedu protiv Sandre JABLONSKYTE (LAT) i poraz protiv Hilal OZTURK (TUR). Radić je poražena u prvom kolu protiv Darije VLADIMIROVE (AIN).

Ovo peto mjesto Kumriću donijelo je 360 bodova u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Podsjećamo dan ranije Barbara MATIĆ dan ranije osvojila je brončanu medalju, dok je Lara CVJETKO završila na petom mjestu u kategoriji -70kg. U petak, prvog dana natjecanja Ana Viktorija PULJIZ bila je sedma u kategoriji -52kg.