SIMIĆ BRONČANA NA SVJETSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU

Hrvatska judo reprezentacija nalazi se u Portugalu, točnije u Odivelasu, grad koji smjestio tik uz Lisabon. Od 4. - 8. listopada u sportskom kompleksu Multiusos de Odivelas održava se Svjetsko juniorsko prvenstvo na kojem se za postolje bori 541 natjecatelja iz 68 država. Odlične vijesti drugog dana natjecanja do 21 godinu donosi nam Nina SIMIĆ (JK „Pujanke“ Split) koja je osvojila brončano odličje u kategoriji -63kg.

Photo: Gabi JUAN (EJU)

U borbi za brončanu medalju 19-godišnja Simić je ekspresno, za samo 33 sekunde borbe savladala Mađaricu Annu KRIZA.

Nakon što je prvo kolo bila slobodna, u jutarnjem djelu natjecanja prvo se susrela s domaćom predstavnicom Margaridom BRAS koju pobjeđuje u drugom kolu kategorije -63kg. U trećem kolu bila je bolja od Amerikanke Emily Daniele JASPE protiv koje postiže dva wazarija. Prva ozbiljnija prepreka bila je u četvrtfinalu protiv Poljakinje Martyne GLUBIAK od koje u konačnici gubi borbu. Vratila se Simić kroz borbu u repasažu gdje se susrela sa predstavnicom Finske, Lounom-Lumijom SEIKKULA.

Photo: Gabi JUAN (EJU)

Podsjećamo, Simić je početkom rujna osvojila brončanu medalju na Europskom U21 prvenstvu koje se održalo u Den Haagu, a tada je u borbi za brončanu medalju savladala Francuskinju Juliju FALGON.

Sutra na tatami u Portugalu izlaze Karla KULIĆ (-70kg), Bruno ROZGA te Bruno CAPAN (oba -81kg).

Photo: Gabi JUAN (EJU)