MARINA DRAŠKOVIĆ: "JEDNAKE MOGUĆNOSTI SU VAŽNE KAO I JEDNAKA PRAVA"

Vrijeme je oproštaja u Venrayu [EJU Get Together event] i dok pakiramo svoje alate i zadržavamo emocije, ostala je još jedna osoba koja će s nama podijeliti svoje stavove. Voditeljica projekta EJU Adapted Judo, Marina DRAŠKOVIĆ, koja je uložila ogromnu količinu sati u ovaj projekt, izrazila je veliku zahvalnost;

Photo: Carlos FERREIRA (EJU)

- Prilično je teško riječima opisati sve emocije i zahvalnost za sve što se dogodilo u Venrayu. Ovaj vikend bio je pravi dokaz da se najljepše društvene promjene donose timskim radom i istim načinom razmišljanja. Da, na prvu se čini da je riječ o judu, ali ovaj vikend je bio puno više od juda. Ovo je kamen temeljac za stvaranje novih judaša različitih sposobnosti, ali i trenutak koji će svi natjecatelji i posjetitelji zauvijekpamtiti. Adaptirana judo priča veća je od nas samih i tu činjenicu ne smijemo zaboraviti.

„Jednake mogućnosti su jednako važne kao i jednaka prava, a ovaj turnir je bio prilika da svi pokažu svoj trud i rad, svoj natjecateljski duh, svoje judo znanje. Već po osmijesima judaša svi prisutni mogli su posvjedočiti koliko im je to važno. Svi se kući vraćaju kao pobjednici i ravnopravni judaši. Judo vikend u Venrayu bio je tvornica sreće.“ – zaključila je Drašković.

„Također moram napomenuti da je turnir prošao bez ijedne ozbiljnije ozljede. To je dokaz da smo stvorili sigurno natjecateljsko okruženje za naše judaše.“ – dodala je za kraj Drašković.

Izvor: www.eju.net