MATIĆ PRIMLJENA U SJEDIŠTE MEĐUNARODNOG OLIMPIJSKOG ODBORA

Dvostruka svjetska prvakinja i olimpijka Barbara MATIĆ (Rio de Janeiro 2016 & Tokyo 2020) primljena je u sjedište Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) u Laussani, te je u istom potpisala Zid olimpijaca.

Photo: Gabi JUAN (EJU)

Ekskluzivno izaslanstvo europskih judaša posjetilo je u četvrtak poslijepodne Međunarodni olimpijski odbor. Pozvano je šest visoko odlikovanih judaša, među kojima je bila i 29-godišnja Splićanka. Uz nju su prisustvovali dvostruki olimpijski prvak Lukas KRPALEK (CZE/+100), svjetski prvaci Francisco GARRIGOS (ESP/-60), Nils STUMP (SUI/-73), osvajačica srebra s OI u Tokiju Michaela POLLERES (AUT/-70kg) te viceprvakinja svijeta Alice BELLANDI (ITA/-78).

Photo: Gabi JUAN (EJU)

„Zaista je impresivno biti ovdje u Laussani, u sjedištu Međunarodnog olimpijskog odbora, doslovno vas trnci prolaze kroz tijelo i onda još kao „šlag na kraju“, potpis na zidu slavnih. Jednostavno neopisiv osjećaj, iznimno sam presretna i zahvalna na ovoj prilici. Iskustvo za pamćenje dolaskom u MOO-u, pogotovo u olimpijskoj godini“ – kazala je Matić.

Šest aktivnih sudionika, redom olimpijaca, ovjekovječili su se na tzv. Zidu olimpijaca u sjedištu MOO-a, primili diplome MOO-a i dali detaljne intervjue za Olympic Channel. 

“Želimo vam puno uspjeha na Ljetnim igrama u Parizu i čast nam je predstaviti vam sjedište našeg ureda. Posjeti poput vašeg šlag su na torti za naših 800 zaposlenika kada su u pitanju pripreme za sljedeće Igre.” istaknuo je direktor komunikacija MOO-a Christian KLAUE.