ZLATO, SREBRO I DVIJE BRONCE U ITALIJI

Sjajne vijesti dolaze sa prvog kadetskog europskog kupa u ovoj sezoni gdje su naši natjecatelji osvojili četiri medalje. U konkurenciji od 461 judaša i judašica u Italiji, Dan KONCILIJA (JK „Zagreb“) osvojio je zlato, David ŠEGA (JK „Lika“ – Zagreb) srebro, a Stiv TOMIĆ (JK „Vinkovci“) i Luka IVANKOVIĆ (JK „Dubrovnik“) brončane medalje.

Photo: Erika ZUCCHIATTI (FIJLKAM)

Koncilija je u finalu kategorije -90kg bio bolji Francuza Gaye SONNTAGA. U jutarnjem djelu natjecanja savladao je Jadena CALDERA (GBR), Gabriela LIPIČA (SLO) i Angelosa KOSTELIDISA (GRE).

U kategoriji -66kg David Šega osvojio je srebrnu medalju, jedini poraz na natjecanju upisao je u finalu protiv Baptista DE ARAUJA (FRA). Do finala je došao pobjedama protiv Alessandra CRISTALLINIJA (ITA), Samuela BRISUDE (SVK), Daniela MORICONIJA (ITA), Juraka ODKLADALA (SVK) i Stiva Tomića (CRO).

Photo: Erika ZUCCHIATTI (FIJLKAM)

Stiv Tomić u borbi za broncu u istoj kategoriji je pobijedio Francuza Ishaka TABETA (FRA). U eliminacijskim borbama bio je bolji od Francesca CASTELLIJA (ITA), Adama RESUTIKA (CZE), Federica SILVESTRIJA (ITA) i Rocca MATOŠEVIĆA (CRO).

U kategoriji +90kg Luka Ivanković upisao je dvije pobjede i poraz. Bolji je bio od Iana PUŠNIKA (SLO) i Yossefa BOUTRIGA (ITA), dok je poraz upisao protiv Kevina NZUZI DIASIVIJA (FRA).

Photo: Erika ZUCCHIATTI (FIJLKAM)