PULJIZ SREBRNA NA GRAND SLAMU: „PRESRETNA SAM!“

Već prvog dana IJF Grand Slama u Tbilisiju Ana Viktorija PULJIZ (JK „Solin“) pobrinula se za sjajne vijesti osvojivši srebrnu medalju i 700 bodova na svjetskoj rang ljestvici. U finalu kategorije -52kg imala je meč protiv predstavnice Španjolske Ariane TORO SOLER protiv koje je imala do danas međusobni omjer 1:0 u svoju korist. Za vrijeme regularnog djela borbe, obje natjecateljice „pokupile“ su po dvije opomene, ali niti jedna od njih nije odustajala pa je borba otišla u golden score. Nastavila je Puljiz povećavati tempo, no nakon 40-sekundi produžetaka Toro Soler pobjeđuje atraktivnim ipponom predstavnicu iz Hrvatske.

Photo: Gabi JUAN (EJU)

„Ne mogu stvarno reći ništa drugo nego da sam sretna! Točno je godina dana od kada sam se vratila (op. a. operacija ramena) na tatami i napravila prvi randori, tako da sam presretna da je napokon došlo to vrijeme da osvojim medalju. Jer sam uvijek tu nekako među prvih sedam u finalnom bloku i napokon da sam napravila stepenicu više. Mogu samo reći hvala Bogu, presretna sam, žao mi je zbog finala ali ne mogu ništa drugo reći nego da sam sretna i zadovoljna.“ – kazala je nakon finala Puljiz.

U jutarnjem djelu natjecanja apsolutna dominacija! U prvom kolu savladala je Estellu LOPEZ SHERIFF (ESP), niz je nastavila pobjedom protiv Aleanny CARBONELL JULIAN (CUB). Četvrtfinalnu borbu imala je protiv Njemice Mashe BALLHAUS, neizvjesna borba do zadnje sekunde koja je u konačnici otišla u produžetke. Puljiz se sjajno snašla u golden score-u i nakon devet sekundi bacila Ballhaus te prošla dalje.

Polufinale donosi borbu s Kineskinjom Yeqing ZHU, koju Puljiz pobjeđuje nakon što je odlukom sudaca Zhu diskvalificirana.

Zadovoljstvo nakon ovakvog rezultata nije krio niti glavni trener ženskih reprezentacija Dragan CRNOV koji je prokomentirao rezultat i korak bliže prema igrama u Parizu:

Photo: Gabi JUAN (EJU)

- Točno prije godinu dana je Viki počela trenirati nakon duge i teške ozljede. Nakon godinu dana ima dva sedma, jedno peto i jedno drugo mjesto na svjetskoj judo turneji. Jako sam zadovoljan iako mi je jako žao finala, imam osjećaj da je bila puno bolja od protivnice, ali jedan mali dio se u golden score-u dogodio kada je Viki napala i ona jednostavno kontrirala i bacila Vikicu. Izgubili smo to finale, jako sam zadovoljan s prikazanim i sad je jako malo dijeli od olimpijskih igara.

Svojim rezultatima kao da je nagovještavala veliki rezultat, sredinom veljače završila je na petom mjestu IJF Grand Slama u Azerbajdžanu, dok je početkom ožujka bila sedma na Grand Prixu u Austriji. 22-godišnjoj Solinjanki ovo je bilo prvo ikada finale na Grand Slamu. Sjajan je ovo rezultat za Puljiz uoči nadolazećeg Europskog prvenstva u Zagrebu i dodatna motivacija da ponovi rezultat iz 2022. godine kada je bila na postolju EP-a.

Sutra na tatami izlaze Katarina KRIŠTO (-63kg) i Barbara MATIĆ (-70kg).