KRIŠTO BRONČANA U TURSKOJ

Drugog dana IJF Grand Slama u Turskoj obje natjecateljice iz Hrvatske došle su do same završnice. Iva OBERAN (JK „Župa dubrovačka“) i Katarina KRIŠTO (JK „Dalmacijacement“ – Kaštel Sućurac) susrele su se u borbi za brončanu medalju u kojoj je nakon nešto manje od tri minute borbe slavila Krišto.

Photo: Gabi JUAN (EJU)

„Kakvi mogu biti dojmovi nakon brončane medalje? Naravno žao mi je za to polufinale, moglo se malo pametnije odraditi, opet sam ajmo reći samu sebe bacila kako ja to volim napravit, ali evo izvukla sam na kraju brončanu medalju. Moram biti zadovoljna, sretna, ovo su vrijedni bodovi za ovaj olimpijski ciklus. Nadam se da je ovo još jedan pokazatelj mog napretka. Skupljamo dalje bodove za Pariz, neću stati na ovome, ovo je samo jedna mala kockica u velikoj slagalici koju moram odraditi. Naravno sretna zadovoljna, ali ima još tu puno posla, puno muke, do mog najvišeg cilja a to je odlazak na olimpijske igre.“ – započela je Krišto.

Posljednji put ove dvije natjecateljice susrele su se na međunarodnom turniru 2019. godine na kontinentalnom kupu u Leibnitzu kada je slavila Krišto. Na prvenstvu Hrvatske međusobni omjer je 4:1 za Oberan. Da li borba s kolegicom iz tima stvara dodatan pritisak?

- Pa naravno da stvara dodatan pritisak, ja i ona skupa treniramo, skupa radimo, skupa smo bili i u sobi ove dane, smijemo se, zezamo se. I sad oduzeti nekome medalju, koga vidiš da se svaki dan trudi i znaš da je želi koliko i ti, jako je teško.

U eliminacijskim borbama Krišto je stigla do polufinala u kojem je poražena protiv Dali LILUASHVILI (AIN), dok je ranije upisala tri pobjede. Bolja je bila od Dene POHL (GER), Anastasiije ANTIPINE (UKR) i Catherine BEAUCHEMIN-PINARD (CAN).

Oberan je u borbu za broncu stigla pobjedom u repasažu protiv Belgijke Alessije CORRAO, ranije je upisala pobjede protiv Gankhaich BOLD (MGL), Minel AKDENIZ (TUR). Poražena je u četvrtfinalu protiv Jisu KIM (KOR).

Sutra na tatami izlaze Zlatko KUMRIĆ (-100kg), Petrunjela PAVIĆ (-78kg), Karla PRODAN (-78kg), Ivana ŠUTALO (+78kg) i Helena VUKOVIĆ (+78kg).