DUBROVNIK, SJAJNA UVERTIRA PRED EUROPSKO PRVENSTVO

Travanj, mjesec kada su sve oči uprte u Hrvatski judo savez i nadolazeće Europsko prvenstvo. Ali prije toga, i dalje smo u Hrvatskoj, jadranski biser iduća je postaja EJU Europske turneje. Dubrovnik je domaćin još jednog seniorskog Europskog kupa koji započinje u subotu 6. i traje do nedjelje 7. travnja. Nema odmora jer gotovo 400 judaša iz 28 zemalja stiže u Dubrovnik na godišnji seniorski Europski kup. Dvorana Sportska dvorana “Gospino polje” spremna je za akciju.

Prema trenutnom popisu, najprometnija kategorija za muškarce je, neuobičajeno, -90 kg sa 51 prijavom gdje je Toni MILETIĆ (BIH) prvi nositelj, a slijede ga Tigo RENES (NED) i njemački duet, Johann LENZ / Fabian KANSY. Nedaleko s 50 cijelih je kategorija -73 kg u kojoj su Jano RUEBO (GER), Ethan NARNIE (GBR), Adrian VESTE (MDA) i Luigi CENTRACCHIO (ITA) među prva četiri nositelja. Hrvatsku mušku reprezentaciju predvodi osvajač brončane medalje s Europskog prvenstva u 2017. godini, Dominik DRUŽETA (-81kg) kojem je ovo jedna od posljednjih priprema pred natjecanje u Zagrebu.

Kod dama, očekivano, najviše cijelih dobila je kategorija -63 kg s ukupno 29 judaša. Manon DEKETER (FRA) prva je nositeljica ove kategorije težine, a iza nje je Nina SIMIĆ (CRO). NadiahKRACHTEN (NED) s Aytaj GARDASHKHANLI (AZE) slijeću na treće i četvrto mjesto.

Hrvatska reprezentacija uzdrmati će grad Dubrovnik sa 47 judaša. Njihova najbolje rangirana i potencijalno najiskusnija sportašica ove grupe je Tihea TOPOLOVEC (CRO) koja će podnijeti sve izazove u kategoriji -57 kg.