KNEZ OSVOJIO BRONCU I ISPISAO POVIJEST, BEŠKER SE PRIDRUŽILA S BRONCOM

Kadetska judo turneja nastavila se ovog vikenda u Teplicama. Od 6. – 7. travnja u Češkoj se za medalje borilo 583 judaša i judašica iz 32 različite države. Do postolja je stigao Šibenčanin Filip KNEZ (JK „Šibenik“) u kategoriji -60kg i tako osvojio prvu povijesnu medalju na Europskom kupu koja putuje u grad košarkaškog Mozarta, Šibenik.

Photo: Filip ŠTOSS (CJF)

U borbi za brončanu medalju savladao je predstavnika Mađarske Ferenca FEDORA ipponom nakon minutu i pol borbe. Knez je u eliminacijskim borbama imao još pet borbi od čega četiri pobjede i poraz. Pobjede je upisao protiv Apollona RAIDOSA (GER), Petra DVORAKA (CZE), Ziyada EL RHABA (FRA) i Bencea GALA (HUN). Poražen je protiv Gruzijca Sandra SHARIPASHVILIJA.

Photo: Filip ŠTOSS (CJF)

Bešker (JK “Solin”) je osvojila brončanu medalju kategoriji -63kg pobjedom protiv Kristine OPANASENKO (UKR) nakon samo minute borbe. Do finalnog bloka došla je pobjedama protiv Fidan JALILI (AZE), Carlotte SCHLIEPER (GER), Amelie ROEMMER (GER) i Isabel BOB (ROU). Poražena je protiv Iilarie TSURKAN (UKR).

Photo: Filip ŠTOSS (CJF)

Nikola HADŽI-VELJKOVIĆ (JK „Black belt“ – Zagreb) završio je nastup na Europskom kupu na sedmom mjestu kategorije -66kg. Hadži-Veljković upisao je pobjede protiv Chritsopha GANGLA (AUT), Aleksa KRIVECA (SLO), Numana ONAYA (TUR), Noama FRIEDRICHA (ISR). Poražen je protiv Alexandera MARLOVA (SWE) i Rufusa BARSKEA (GER).

Članica splitskih Pujanki Matea ŠAJTOVIĆ nastupila je u kategoriji +70kg i osvojila sedmo mjesto. Upisala je pobjedu i dva poraza, bolja je bila protiv Ioane COCIORBE (ROU) dok je poražena protiv Seme METE (TUR) i Nikole ZAREBA (POL).