JUDOM KROZ PLES IMPRESIONIRALI ARENU

Prolaznici zagrebačkog Arena Centra danas su ostali ugodno iznenađeni prezentacijom Hrvatskog judo saveza uoči Europskog prvenstva koje se održava od 25. – 28.4. Brojni posjetitelji nisu mogli odoljeti i ne zaustaviti se bar na tren i ispratit performans plesne skupine Larise LIPOVAC.

Photo: Domagoj JUG-DUJAKOVIĆ (HJS)

„S trenerom smo pripremili spoj juda, break dance-a i akrobatike. Danas smo prikazali manju izvedbu onoga što ćemo demonstrirati za vrijeme otvorenja Europskog prvenstva koje je planirano za petak 26.4. prije finalnog bloka u zagrebačkoj areni. Prvi puta radimo cross-over s judom, ali nadamo se da nije posljednji put. Danas je judo po prvi puta bio demonstriran kroz dinamične elemente akrobatike i break dance-a, a iste je izvelo deset plesača i plesačica. “ – kazala je naša renomirana koreografkinja Lipovac.

Photo: Domagoj JUG-DUJAKOVIĆ (HJS)

Nakon istog tatami su preuzeli judaši i judašice JK „Zagrebačke judo škole“ te brojnim prolaznicima prikazali judo elemente poput padova, bacanja ali i same simulacije judo borbe u kojim su se Noa (6) i Bruno (7) odlučili suprotstaviti većim i starijim klupskim kolegama. Trener Matija JUG-DUJAKOVIĆ mlađim natjecateljima dao je dodatni „vjetar u leđa“ savjetima koji su im u konačnici omogućili pobjedu.

Događaj u popularnom zagrebačkom shopping centru došle su ispratiti reprezentativke Tihea TOPOLOVEC (-57kg/AJK „Mladost“ – Zagreb) i Petrunjela PAVIĆ (-78/JK „Dubrovnik 1966) uz predsjednicu Hrvatskog judo saveza dr. sc. Sandu ČORAK.

Photo: Domagoj JUG-DUJAKOVIĆ (HJS)

72. izdanje Europskog prvenstva u judu započinje za pet dana, u Hrvatsku stiže preko 430 natjecatelja iz 47 različitih država, a više od 80 predstavnika medija dolazi izvještavati s turnira koji se boduje za odlazak na olimpijske igre u Parizu.