Tena Šikić i Sara Matijević srebrne na Europskom kupu u Sarajevu

Drugi dan seniorskog Europskog kupa u Sarajevu Hrvatskoj je donio još dvije medalje. Tena Šikić je srebro osvojila u kategoriji do 57 kilograma, dok se Sara Matijević srebrom okitila u kategoriji do 48 kilograma.

Tena Šikić po drugi je put u svojoj karijeri došla nadomak do osvajanja sarajevskog turnira. Vrlo blizu ovom uspjehu Šikić je bila i prošle godine, no bolja od nje je u finalu bila Belgijka Blavier. Prvu medalju s ovog kupa osvojila je još u 2016., tad je bila brončanog sjaja.

Tena je dan otvorila taktički odrađenom borbom protiv švicarske predstavnice Amey - jedan wazari dovoljan je za prolaz dalje. U drugom kolu nailazi na snažnu Njemicu Ziegler, no Tena je kondicijski pripremljenija te nakon dvije minute golden scorea i dalje uspijeva smoći snage za bacanje i pobjednički wazari. I polufinale je riješila kvalitetno. Ovog puta ekspresno - ipponom u 13 sekundi prolazi Mađarku Kovacs i osigurava mjesto u finalu.

Od Tene je u finalu ovaj put ipponom bila bolja Njemica Beischimdt, pa će Šikić će na zlato iz Sarajeva morati još malo pričekati. Nastavi li ovako nema sumnje kako će ga kad tad osvojiti.  

Osvojivši srebrnu medalju u Sarajevu Sara Matijević je ponovila svoj osobni najbolji rezultat karijere. Sara je svoju prvu medalju s europskog B toura osvojila prošle godine u Beogradu, gdje je također bila srebrna.

Matijević je kao nositeljica turnira u prvom kolu bila slobodna, a u polufinalu na tri kazne bila je bolja od predstavnice s Mauricijusa, Priscille Morand. U finalu je Saru ipponom zaustavila Ruskinja Stepanova, no Matijević s još jednom medaljom sa serije Europskih kupova može biti itekako zadovoljna.

Do 73 kilograma nastupio je Patrik Sumpor, koji je u četiri borbe dva put pobijedio te osvojio plasman devetog mjesta.

Mjesec svibanj nastavlja donositi provjere kvalitete za seniore, slijede Europski kupovi u ruskom Orenburgu i slovenskom Podčetrteku.

Više o prvom danu natjecanja u Sarajevu pročitajte ovdje.